Webshop Go to English search menu
Huvudbild

Optimized Tanning TeTI Value

Ultra Tan AB i Vimmerby är sedan 25 år Nordens ledande tillverkare av solarier. I Sverige har vi sedan många år det tuffaste regelverket för solarier, UV-typ 3 som innebär att både UV-A och UV-B ska vara balanserat 0,15/0,15 W/m2. Med Skandinavien som vår huvudmarknad har våra utvecklare tvingats konstruera Ultra Tan:s solarier så att de är optimalt effektiva. Därför är vi den enda solarietillverkaren i världen som har solarier som är speciellt anpassade för UV-typ 3 marknader. Bland annat har vi en temperaturstyrning, CTC, Computerized Temperature Control, som säkerställer att vi alltid har en optimal temperatur av 42° och IRO, Interference Ratio Optimization som innebär att lysrören är placerade på ett optimalt avstånd från kroppen för att UV-ljuset ska träffa så samlat och effektivt som möjligt. 
Vi har tillsammans med våra samarbetspartners lagt mycket arbete på att ta fram rör och HP-lampor som ytterligare förstärker effektiviteten i våra solarier.

Ultra Tan XR 800 High Performance rören ger dokumenterat optimal bruningseffekt och är även extra effektiva i det område där kroppen producerar D-vitamin. Detsamma gäller för Gold Sun Ray HP-B högtryckslampor (HP-lampor) som genom vår unika och patenterade guldbeläggning är marknadens enda HP lampor som är effektiva inom UV-B området. Andra HP system ger typiskt bara UV-A vilket bara ger en korvarig färgning av huden. För att få en långvarig pigmentering krävs både UV-A och UV-B.

25 % effektivare än konkurrenterna!
 Ultra Tan XR 800 High Power är ett lysrör som är helt optimerat för att maximera sin effekt vid 0,15/0,15 W/m2 och ligger med sin absoluta peak maximalt i UV-typ 3. Det innebär att röret ger en perfekt balans mellan UV-B som ger erytema, att vi blir röda, och UV-A som gör att man blir brun. Resultatet blir en perfekt och långvarig bruningseffekt. 
Nu har vi ytterligare förfinat XR 800 High Power och förändrat balansen i fosforen något. UV-typ 3 solarier i allmänhet ger normalt maximalt 0,75 MED, (Minimal Erythema Dose), som är den individuella gräns då man vid solning i baddräkt blir röd (erytema) utan att bränna sig. Ultra Tan:s solarier med XR 800 High Power ger redan vid 15 minuters solning 1 MED, och är därmed 25 % effektivare än solarier i allmänhet. Vi kallar det TeTi Value Optimized Tanning.